Jön a cégkapu

Jön a cégkapu

2018. január 1.-től a cégek és az adóhatóság közötti kapcsolattartás egyik legfontosabb eszköze lesz a cégkapu, melyre 2017. augusztus 31-ig kötelező regisztrálni. Mit lehet tudni a cégkapuról?

A cégkapu egy hivatali elektronikus tárhely melyet a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató fejlesztett a gazdálkodó szervezetek számára, mely 300 MB tárhelyet biztosít díjmentesen. A cégkapu célja, hogy a gazdálkodó és hivatalos szervek csak elektronikus formában kommunikáljanak egymással.

Ha elmulasztotta cégkapu regisztrációját pótolja mihamarabb, mivel a hatóságok 2018. január 1-től szankciókat léptethetnek érvénybe azokkal a cégekkel szemben, amelyek nem rendelkeznek cégkapuval. A cégkapus regisztrációt a gazdálkodó szervezetet képviseletére jogosult személynek kell elvégeznie.

A cégkapus regisztrációt könyvelője is elvégezheti abban az esetben, ha csatolja a két tanú által ellenjegyzett, a meghatalmazott és közjegyző által ellenjegyzett meghatalmazást az űrlaphoz.

Cégkapu regisztráció folyamata:

  1. Látogassunk el a https://cegkapu.gov.hu oldalra.
  2. A regisztrációhoz szükséges egy biztonságos e-mail cím
  3. A cégképviselőnek (vagy meghatalmazottjának) be kell jelentkeznie ügyfélkapus azonosítójával az alkalmazásba
  4. Regisztrációs űrlap kitöltése, és a szükséges dokumentumok feltöltése
  5. Az alkalmazás elvégzi a szükséges ellenőrzéseket, és sikeres regisztráció esetén egy visszaigazolást küld önnek.

A cégkapus regisztrációt követően lehetősége van további felhasználók regisztrálására is, ezáltal meg tudja osztani az ügyintézés terhét.

A Cégkapu használata alól mentességet kapnak az egyéni vállalkozók, egyéni ügyvédek.

Érdemes elolvasni még

Székhelyszolgáltatás árak

Székhelyszolgáltatás árak

Feltétlenül szükséges székhelyszolgáltatást igénybe venni? Megéri egyáltalán? Van székhelyszolgáltatás olcsón? Mennyibe kerülnek a székhelyszolgáltatás árak? A székhelyszolgáltatás budapesti árak magasabbak, mint a vidékiek? Ha ilyen és ehhez hasonló kérdések foglalkoztatják olvassa el cikkünket!

Tovább...
Milyen vállalkozást érdemes indítani 2020-ban?

Milyen vállalkozást érdemes indítani 2020-ban?

Az Opten céginformációs statisztikája alapján Magyarországon évről évre közel 30 ezer új vállalkozás kerül bejegyzésre. A jelenlegi koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági válság következtében sok magánszemély új vállalkozás indítása mellett döntött. A statisztika szerint idén márciusban közel 2400 cégalapítást regisztráltak. Cikkünkben részletezzük, hogy a koronavírusra való tekintettel most milyen vállalkozást érdemes indítani.

Tovább...
Mit jelent és miért jó a székhelyszolgáltatás?

Mit jelent és miért jó a székhelyszolgáltatás?

A magyar törvények alapján egy vállalkozás nem működhet székhely nélkül, a székhelyszolgáltatók ebben nyújtanak segítséget. De mi is az a székhely és a székhelyszolgáltatás? Milyen kritériumoknak kell megfelelnie és milyen esetekben lehet hasznos a vállalkozók számára?

Tovább...