A távmunkának vége?! Hogyan tovább?

A távmunkának vége?! Hogyan tovább?

A kormány a 2021. évi 82. számú Magyar Közlönyben megjelent rendeletben május 10.-től visszavonta a gazdaság szereplőinek arra való felkérését, hogy a vírushelyzet megfékezése miatt törekedjenek az otthoni munkavégzésre. A kormány tehát szívesen venné a munkavállalók visszatérését az irodákba, de vajon, hogy állnak ezzel a munkáltatók és a foglalkoztatottak?

A koronavírus terjedése lassul hazánkban, lassanként pedig minden visszatér a járvány előtt megszokotthoz. Nincs ez másképp a munkavégzés módjával sem. Az elmúlt időben egyre több felmérés vizsgálja a munkáltatók és a munkavállalók preferenciáit a flexibilis munkakörülményekre és munkaidőre vonatkozóan. Bizonyos felmérések szerint a home office-ban dolgozók nagy része nem szívesen térne vissza a teljes munkaidőben az irodába dolgozni. Az Ernst & Young Global Limited (EY) 16 országban készített felmérése alapján az irodában dolgozók jelentős részének (54%) a flexibilis munkavégzés lehetősége olyan fontossá vált, hogy a járványhelyzet vége után ennek megszűnése akár új munkahely keresésére is sarkallhatja őket. A rugalmas munkakörülményeket főleg az 1980 és 2000 között születettek jelölték meg jelentős szempontnak – úgy tűnik tehát, hogy a jövőben ennek biztosítása hozzájárulhat a munkahelyi fluktuáció csökkentéséhez. A munkahelyeknek érdemes figyelmet fordítani a munkavállalók ilyen irányú igényeire, hogy versenyképesek maradjanak a piacon.

A távmunka, home office sokaknak jelentett korábban nem várt előnyöket. Az EY felmérése szerint a dolgozók közel fele (48%) értékelte úgy, hogy javult a vállalati kultúra a vírushelyzet alatt. A GKI Gazdaságkutató Zrt. reprezentatív felmérése szerint a jelenleg távmunkában dolgozóknak annyira bejött az otthoni munka, hogy negyedük egyáltalán nem tervez visszatérni az irodába a vírus lecsengése után sem, több mint a felük pedig maximum heti 2-3 napot fog az irodában tölteni. Az Urban Land Institute szerint a járvány előtt átlagosan heti 0,9 nap volt a távmunka aránya az irodában dolgozók között a munkahelyeken, a járvány után azonban ez megemelkedett 2,2 napra. A távmunkával nem csak a dolgozók, hanem a munkaadók is meg voltak elégedve. Az EY kutatása alapján a megkérdezett vezetők csupán 3% találkozott a távmunka negatív hatásaival, 63% szerint nem változott a munkavállalók teljesítménye, 22% szerint pedig kifejezetten javult.

A következő időszak feladata, hogy a munkáltatók és a munkavállalók kialakítsanak a megváltozott igényekhez igazodóan egy új gyakorlatot, a folyamatosan változó körülmények dacára megegyezzenek a munkavégzés feltételeiben. A home office népszerűbb lett és nagy arányban kedvező tapasztalatokkal járt. Ezen kívül nem tudható még, hogy eléri-e hazánkat a járvány negyedik hulláma, így a munkarend flexibilis kialakítása még fontosabb, mint valaha.

A home office, a rotációs munkarend és egyéb új megoldások kialakítása és tesztelése a legtöbb munkahelyen jelenleg is zajlik. A következő időszak a próbálgatások időszaka lesz…

Forrás: hvg.hu, ey.com, napi.hu, ado.hu

Érdemes elolvasni még

Vállalkozói hitel feltételei

Vállalkozói hitel feltételei

A vállalkozói hitelfelvételnek számos oka lehet, nem csak az, hogy egy cég nehéz helyzetbe kerül, és a fennmaradásához, működéséhez elengedhetetlen a hitel. Az egyéb okok között megtalálható például a növekedés, bővülés finanszírozása; eszközök vagy gépek vásárlásának előfinanszírozása, és a pályázathoz kapcsolódó költségek előfinanszírozása is. A vállalkozói hitel feltételeivel érdemes tisztában lenni!

Tovább...
Megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása

Megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása

A MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) felméréséből kiderül, hogy a jelenlegi vállalkozások körülbelül 33%-a foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkavállalót, ami által részt vesz a rehabilitációs foglalkoztatásban. Milyen pozitív hozamai lehetnek a vállalatok szempontjából, amennyiben megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztatnak?

Tovább...
Székhelyszolgáltatás: kinek és miért jó döntés?

Székhelyszolgáltatás: kinek és miért jó döntés?

Egy saját vállalkozás vezetése rengeteg figyelmet igényel. Folyamatos ügyintézéssel és adminisztrációval jár, ha pedig székhelyünk az otthonunkba van bejelentve, kellemetlen meglepetések is érhetnek. Ezektől tud minket hatékonyan megóvni a székhelyszolgáltatás igénybevétele.

Tovább...