Mit jelent és miért jó a székhelyszolgáltatás?

Mit jelent és miért jó a székhelyszolgáltatás?

A magyar törvények alapján egy vállalkozás nem működhet székhely nélkül, a székhelyszolgáltatók ebben nyújtanak segítséget. De mi is az a székhely és a székhelyszolgáltatás? Milyen kritériumoknak kell megfelelnie és milyen esetekben lehet hasznos a vállalkozók számára?

A törvényi előírás szerint a cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.

Bizonyos esetekben azonban a cég tagjának / tagjainak nincs lehetősége vagy módja arra, hogy az ügyvitellel, kapcsolattartással, összefüggő dokumentumokat megfelelően kezelje és a cég székhelyével kapcsolatos jogi előírásoknak megfeleljen:

  • azok a mikrovállalkozások, akik nem engedhetik meg maguknak azt, hogy külön irodát tartsanak fent;
  • vagy a saját lakásukat nem akarják bejegyeztetni a cég székhelyként, ezzel akarják elkerülni a hivatali megkeresést otthonukban;
  • vagy esetleg nem tartózkodnak a székhelyen folyamatosan.

Ebben az esetben egy harmadik személyt bíznak meg azzal, hogy a céghez érkező leveleket átvegye, azokat megőrizze, tájékoztassa a beérkezett küldeményekről, majd azokat postázza számunkra. A cég székhelyét gyakorlatilag áthelyezik az általuk megbízott irodájába, - amely sok esetben a székhelyszolgáltató céget jelenti - így a székhelyszolgáltató iroda címe lesz a cég székhelye, amely a Cégbíróságon is bejegyzésre kerül.

A LOGOSZ Cégcsoport kedvező áron nyújt megbízható székhelyszolgáltatást, immár IPA mentes településen is! A LOGOSZ nagy figyelmet fektet arra, hogy maradéktalanul megfeleljen a székhelyszolgáltatás rendeleteknek.

Érdemes elolvasni még

Startup cég alapítása

Startup cég alapítása

Egy startup cég alapítása technikailag nem különbözik más cégformák esetében történő cégalapítástól. Mégis speciális és egyedi egy ilyen cég létrehozása, indítása. Olvassa el cikkünkben az erről szóló részleteket!

Tovább...
Hasznos információ cég eladáshoz

Hasznos információ cég eladáshoz

A cég adásvétel nagy körültekintést és szaktudást igényel. Még a vételár megállapításához is számos tényező figyelembe vétele szükséges, így a végösszeg sokszor nem egyértelműen meghatározható.

Tovább...
Egyéni vállalkozás indítása online

Egyéni vállalkozás indítása online

Ha kezdő vállalkozást szeretne indítani, akkor az egyéni vállalkozási forma ideális lehet. Az egyéni vállalkozás indítása online egyszerű, néhány lépésből álló folyamat, sőt a megszüntetése is könnyebb, mint gazdasági társaságok esetében. Cikkünkben most részletesen ismertetjük az egyéni vállalkozás indításának online lépéseit.

Tovább...
Cég megszűnésének módjai

Cég megszűnésének módjai

Gazdasági társaságok több okból megszűnhetnek vagy (jogutódlással) átalakulhatnak. Mind a két esetben számos elintézni való akad, amire oda kell figyelni.

Tovább...