Cégalapítás tanácsadás

Cégalapítás tanácsadás

Fél órás, ingyenes cégalapítási tanácsadás szolgáltatással várjuk ügyfeleinket országszerte 20 irodánkban. Jöjjön el hozzánk, hogy ne érjék váratlan meglepetések, és gyorsan, zökkenőmentesen letudhassa a cégalapítást!

A cégalapítás összetett dolog, több szakterület tudását is igényli. Könyvelő, ügyvéd (esetleg közjegyző) tanácsadása, közreműködése biztosan szükséges hozzá. Fontos, hogy olyan szakemberek legyenek, akiknek van tapasztalatuk a cégalapítás folyamatában, a hivatalos eljárás lépéseit már sokszor végigjárták, és tisztában vannak a folyamat nehézségeivel, gyakori hibákkal.

Mielőtt döntene a cégalapításról, végig kell gondolnia, hogy milyen cégforma lehet a legjobb, a legelőnyösebb minden szempontból az Ön számára. Ehhez tisztában kell lennie saját céljaival, lehetőségeivel, majd érdemes szakértő segítségét kérni, aki ismeri a cégformák sajátosságait, előnyeit, hátrányait. A LOGOSZ ingyenes, fél órás cégalapítás tanácsadást biztosít, ahol a cégforma kérdésében is segítséget kaphat. Több, mint 80 kollégánk sokéves tapasztalattal várja a cégalapítás előtt állókat 20 irodában, szerte az országban.

A cégalapítás tanácsadás keretein belül leggyakoribbak az alapítás menetével, határidőkkel kapcsolatos kérdések. Plusz a szükséges személyes okmányok, és a hivatalos papírok elkészítéséhez kapcsolható információk. Mindezek mellett a várható költségek (illetékek, ügyvédi munkadíj) összege is gyakori téma. Gazdasági és jogi tapasztalattal rendelkező, felkészült munkatársaink készséggel állnak az ügyfelek rendelkezésére a fenti kérdésekben.

A cégalapítás tanácsadás során segítséget kaphat a cégnév választásához is. Jó, ha a cégnév kifejezi a vállalkozás jellegét, leírja, meghatározza a cég szolgáltatását vagy termékeit. Emellett fontos, hogy eltérjen minimum 3 karakterben a már bejegyzett cégnevektől a választott név. Magában kell foglalnia a választott cégforma rövid jelölését is (pl.: Bt., Kft.)

Egy tevékenységi kör meghatározása is alapvető feltétel cégalapításnál. Figyelni kell arra, hogy bizonyos tevékenységi körök engedélykötelesek vagy tiltottak. A megfelelő tevékenységhez tartozó TEÁOR (Gazdasági Tevékenységek Egységes Ágazati Osztályozási Rendszere) szám megkeresésében is segítséget nyújtunk ügyfeleinknek ingyenes tanácsadásunk alkalmával.

A székhely kiválasztása, megadása is elengedhetetlen cégalapítás során. Ha olyan székhelyet választ, ahol nem tulajdonos (vagy nem csak kizárólagos tulajdonos), akkor a többi tulajdonos, esetleg haszonélvező írásos hozzájárulása is szükséges. Ennek a hivatalos hozzájárulási nyilatkozatnak az elkészítésében is segítséget nyújtunk, de mindez akár el is kerülhető, ha székhelyszolgáltatást vesz igénybe.

Cégalapítás tanácsadás során a jelentős kérdések közé tartozik a cég jegyzett tőkéje vagy törzstőkéje. Ennek összegéről és összetételéről, a rendelkezésre bocsátás körülményeiről, határidejéről is döntést kell hozni, amiben nagy segítség egy könyvelési és jogi tapasztalatotokkal rendelkező szakember.

Fentiek mellett fontosak még a cégalapítás utáni lépések is. Például bélyegzőkészítés, bankszámla nyitás témában is tudunk szolgálni tanácsokkal, kedvező ajánlatokkal. Szükség lehet kamarai regisztrációra vagy az önkormányzathoz, NAV-hoz, KSH-hoz történő bejelentésre is. Mindezektől szintén tudnak felvilágosítást adni kollégáink, ha eljön hozzánk cégalapítás tanácsadásra.

Érdemes elolvasni még

A vállalkozásindítás buktatói

A vállalkozásindítás buktatói

Az első 3-5 év a vállalkozások számára kritikus pont. A statisztikák kimutatják, hogy a kezdő vállalkozások közel 50%-a ekkor bukik el. Miből is adódhat ez? Összegyűjtöttünk 5 jellemző buktatót, amire érdemes figyelni kezdő vállalkozóként!

Tovább...
Kft. alapítás feltételei és menete

Kft. alapítás feltételei és menete

A Kft. az egyik legnépszerűbb cégforma, többek között azért, mert a tagok anyagi felelőssége nem teljeskörű. A Kft. többféle lehet, de akár egyszemélyes, akár többszemélyes, az alapítás minden esetben bizonyos feltételekhez van kötve.

Tovább...
Cégalapítás illeték

Cégalapítás illeték

Cégalapítás esetén számolnunk kell számos adminisztratív jellegű költséggel, mint például az ügyvédi munkadíj, a könyvelő honoráriuma, és az ügyintézés kapcsán felmerülő egyéb díjak. Jelen cikkben a cégalapítás illeték összegéről szeretnénk nyújtani egy általános összefoglalót, amely hasznos lehet az indulási költségek előzetes meghatározása során.

Tovább...
Gyors cégalapítás

Gyors cégalapítás

Ha valamilyen üzleti tevékenység végzéséhez szeretnénk céget alapítani, fontos szempont lehet, hogy a cégalapítás mennyi időt vesz igénybe. Az üzleti lehetőségekre gyakran igen gyorsan kell reagálni, különben megelőznek minket. Érdemes körbenézni hol végezhetünk cégalapítást gyorsan, esetleg van-e lehetőség azonnali cégalapításra.

Tovább...